Menu
Recepty

Broskyňová maškrta

Tento týždeň nám dozrievajú broskyne, niečo som už zavarila ale niečo ľahké ako dezert som robila až dnes. Keď nepečiem, robím poháre s ovocím a s tvarohom. Pridám nejaké sušienky a pochúťka je rýchlo hotová.

Ak ste si čítali aj moje predošlé recepty, tak viete, že sú jednoduché na prípravu a aj dobre chutia. Samozrejme to závisí od toho, kto má aké ovocie rád. Poďme teda na recept.

Suroviny na prípravu

odtučnený tvaroh, kyslá smotana, sladidlo, sušienky, čokoláda, broskyne

Na obrázku sú aj chia semienka, ale teraz som ich nepoužila. Najprv som umyla a ošúpala broskyne. Je dobré, ak sú zrelé a trochu mäkšie. Nakrájala som ich na menšie kúsky.

Broskyne som potom rozmixovala ponorným mixérom na pyré.

Tvaroh som zmiešala s kyslou smotanou a pridala sladidlo. Ja používam agávový sirup, ale môžete použiť aj med alebo iné sladidlo.

Do tvarohovej zmesi som pridala nakrájanú čokoládu zn. Lyra. Je to kvalitná slovenská čokoláda.

Suroviny boli pripravené a začalo plnenie pohárov. Na dno pohárov som dala tmavé sušienky. Nalámala som ich na menšie kúsky. Zaliala som ich broskyňovým pyré, aby ním trošku nasiakli. Potom som dala tvarohovú hmotu. Tým, že bola ťažšia ako pyré, klesla mi dole a pyré sa po okrajoch vytlačilo nahor.

Druhý pohár som preto plnila inak. Polámané sušienky, pyré, znova sušienky a až potom tvarohová hmota. Tá druhá vrstva sušienok pekne oddelila tvarohovú hmotu. Ale tu išlo už len o efekt. Chuťovo boli oba poháre fajn.

Druhý pohár, tu som dala na broskyňové pyré ešte jednu vrstvu sušienok a až potom tvarohovú plnku.

Vrch pohárov som ozdobila.

Podobne som plnila aj vysoké poháre.

Tu som opäť jeden pohár naplnila inak. Dala som vrstvu sušienok pyré, sušienky a zase pyré a sušienky a až potom tvarohovú plnku.

Poháre som vyzdobila a dala do chladničky vychladiť.

Nakoniec ešte raz súhrn pohárov.

Sme na konci. Verím, že vás tieto nové recepty zaujali a ak ich vyskúšate, prajem vám dobrú chuť.

No Comments

    Leave a Reply