Menu
Recepty

Kuracie prsia

Mám pre vás recept, ktorý je veľmi jednoduchý. Sú to zapekané kuracie prsia, ktoré bežne robím so šampiňónmi a sladkou smotanou. Žiaľ šampiňóny som zabudla kúpiť a tak som improvizovala. Miesto nich som použila zelenú papriku, ktorú som ešte našla v záhrade. Postup je jednoduchý.

Recept:

kuracie prsia, zelená paprika,sladká smotana(šľahačková), plátkový syr, soľ, korenie

Kuracie prsia trochu rozkrojím, aby neboli moc hrubé – lepšie sa prepečú. Osolím ich a okorením. Opečiem na oleji na panvici a potom poukladám do vymasteného pekáča vedľa seba. Nakrájam zelenú papriku a poukladám ju na kuracie prsia.

Potom ich zalejem smotanou, prikryjem alobalom a dám piecť. V pôvodnom recepte dám do výpeku na panvicu nakrájané šampiňóny, podusím ich a potom zalejem smotanou a trochu povarím a potom zalejem kuracie prsia a pečiem. Ale aj s paprikou sú dobré, paprika im dodá dobrú chuť.

Pred koncom odokryjem, poukladám ešte plátky syra a dopečiem.

Dopečieme odokryté, pokiaľ nechytia peknú farbu. Celkovo pečenie trvá asi 40 min.

Nakoniec servírujeme a podávame. Ja som si k tomu spravila bulgur, ale manželovi som musela uvariť klasiku – zemiaky.

Prajem vám dobrú chuť!

No Comments

    Leave a Reply