Menu
Recepty

Ovocné rezy pod snehom

Tento dobre vyzerajúci a pritom jednoduchý koláč volám broskyňový koláč. Recept mám z časopisu z roku 2010. Koláč robievam so zaváranými broskyňami. Tie si sama v lete zaváram – konzervujem. Broskyne máme v záhrade, tak je to jednoduché. Aby som to zbytočne nenaťahovala, poďme na recept.

Čo budeme potrebovať?

Cesto: 150 g rastl. tuku, 100 g prášk. cukru, 5 žĺtkov, 250 ml mlieka, 300 g polohr. múky, 1 prášok do pečiva, pohár zaváraných broskýň

Sneh: 5 bielkov, 250 g práš. cukru + posekané vlašské orechy na posypanie

Postup:

Najprv si pripravíme pomôcky:

Maslo vyšľaháme s práš. cukrom a žĺtkami, pridáme mlieko a múku s práškom do pečiva. Ak je cesto tuhé, pridáme ešte trochu mlieka, aby sa cesto dalo dobre rozotrieť.

Zavárané broskyne necháme odkvapkať na sitku a poukladáme ich na cesto. Pečieme na 180 °C asi 25 minút.

Upečený vyberieme a navrch dáme vyšľahaný sneh z bielkov. Vrch posypeme posekanými orechmi a prudko zapečieme asi 7 až 10 minút.

Ja som v tomto prípade posypala sneh mandlami, ale určite odporúčam orechy. Majú výbornú chuť a koláč po ich zapečení dobre vonia aj chutí.

S mandlami

S orechami, určite lepší.

Dobrú chuť prajem!

No Comments

    Leave a Reply